HTML

fülkeforradalmár

Véleményem az aktuális politikáról, sportról, de ha másmilyen témában is történik érdekes dolog, arról is szó lesz.

Friss topikok

A bajba került devizahitelesek álma- vagy mégsem?

assassin07 2013.03.28. 14:50

ocsai-lakopark-2013_1364475685.jpg_710x481

Két legyet ütni egy csapásra- ez is lehetne az új ócsai lakópark szlogene.
Valóban remek ötlet, hogy a legnagyobb bajban levő devizahiteleseknek tetőt adjon fejük fölé a kormány, abba azonban többen nem gondoltak bele, hogy milyen áron.
Kampányfogásnak valóban jó ötletnek tűnt a családok megsegítése, és a "senkit nem hagyunk egyedül a bajban"  mottó is kiteljesedni látszott.

Az, hogy ez a lakópark építésdi kész bukás, még enyhe kifejezés. A kormány jó magyar szokáshoz híven baráti építőipari cégeket bízott meg az építéssel, akik nagyjából 522.000Ft/négyzetméter áron építkeznek. Hogy még tovább fokozzuk, Ócsán harmadennyi áron is lehet venni használt lakást, illetve ennyi pénzből ,amit a kormány 80 lakásra elpazarol, akár több száz lakást is fel lehetne újítani, nem is beszélve arról, hogy albérlet is létezik, ami talán megfelelőbb a bajba jutottak számára, mivel egy hozzájuk közeli, városi albérletben csak nem kell, kilómétereket gyalogolni egy ABC-hez. Az is kiderült, a kormány nem számolta bele a családok költözésének költségeit, mely 50.000 forinttól kezdődik, sőt, vannak olyan nyíregyházi családok, akiknek akár 150.000Ft-ot is ki kéne fizetni, csakhogy beköltözhessenek egy szellemvárosba. Nemhogy a megfelelő infrastruktúra nincs kialakítva a helyszínen, még lakók sincsenek, hiszen folyamatosan utasítják el a pályázataikat.
A hab a tortán pedig, hogy dr. Szaló Péter, Ócsáért is felelős államtitkár az építkezés kezdetekor A+ energiaosztályú épületekrő beszélt, majd B-re váltott, legutolsó alkalommal pedig C-re. C kategória alatt építkezni nem lehet, szóval ennek elérése minimumkövetelmény új házak építésekor. 


Ha ezeket összeadjuk, meglátjuk, hogy mekkora pazarlást csinált a kormány, népszerűséghajhász ötletük fordítva is elsülhet. Egyre többet hibáznak: Szaniszló-ügy, hókatasztrófa "hatékony kezelése", csakhogy  a legaktuálisabbakat mondjam. 
Azt azért le kell szögezni, kiváló taktikát folytatnak a FIDESZ emberei, hiszen ennyi bohózat után is képesek feljebb tornázni népszerűségüket egy kamu rezsicsökkentés által.

Ideje lenne már észbe kapnia a Viktor hívőknek, és az ellenzéknek is, utóbbinak előnyt kellene kovácsolnia az ilyen kormányzati bakikból... 1 év múlva parlamenti választások, ébresztő!

 

Címkék: belpolitika

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fulkeforradalmar.blog.hu/api/trackback/id/tr245177624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

serial sinner · http://wdcry.blog.hu 2013.03.28. 19:04:20

Hát igen. A magyar politikai elit a kisebb problémákat a figyelmetlenség és nemtörődömség miatt nem tudja kezelni, a nagyobbakat pedig a kontraszelekció, és a gyávaság miatt.

Tényleg senkinek nem jutott eszébe, hogy albérletet vagy használt lakást vegyenek helyben az érintett családoknak??!
süti beállítások módosítása