HTML

fülkeforradalmár

Véleményem az aktuális politikáról, sportról, de ha másmilyen témában is történik érdekes dolog, arról is szó lesz.

Friss topikok

Lopni vagy óvni?

assassin07 2013.04.29. 20:38

Hát igen, íme az egyik oka annak, hogy ott tart országunk ahol. Rétvári Freudi elszólásából kiderült, miről is ábrándoznak politikusaink. Nemhiába ők a legnépszerűtlenebbek az országban.

Régen volt már az, amikor a politikusok voltak a népért, és nem fordítva. A világ megváltozott, a politikában rejlik manapság a nagy pénz, aki pedig a húsos fazék közelébe kerül, bizony ki is használja azt. 
Persze mindenki mondja, hogy micsoda aljasság, de kétlem, hogy ők ne így cselekednének, ha adva lenne a lehetőség. Félreértés ne legyen, nem védem én a politikusokat, az amit manapság művelnek kímeríti a gusztustalanság fogalmát; tűrhetetlen a lopás, de egy fokkal jobb lenne, ha nem ennyire pofátlanul és persze kis mértékben csinálnák. Torgyán szava illik a leginkább a mai politkusok többségére: férgek.

Nem biztos, hogy azelőtt férgek lettek volna, csak a politikai játszmák, a célok elérése érdekében bevetett, akár aljas taktikák tömkelege átformálja jellemüket és ezáltal jövőbeni viselkedésüket, úgymond "gerincteleníti" az egyént. Ha politikusnak állsz, te már sáros vagy, szokták mondani, bár ritka kivételek adódnak.
Bomlasztanak, megosztanak ahelyett, hogy a közjót tartanák szem előtt, de inkább a saját zsebüket tömik és vígan röhögnek a szegény "halandó" embereken. Lopnak és nem megóvnak.
Hatalmon vannak, mert a nép többsége igen naív, a sok csalódás után reméli, hogy élete jobb lesz és bármilyen neki kedvező ígéretnek hisz. Az kerül hatalomra, aki a legjobban hazudik, ehhez valószínűleg jobban értenek a politikusok, mint a kormányzáshoz.
Továbbá nincs olyan alternatíva, hogy olyan párt kerüljön hatalomra, amiben a becsület és igazság bajnokai ülnének. 

Államférfira és csapatára, no meg a mai politikai elit eltakarítására lenne szükség ehhez az álomhoz, biztosan jobban működne az ország. Ennek esélye ugyan nulla, de ha már a mi meglopásunkról ábrándoznak, mi miért ne tehetnénk ezt az ő köddé válásukról.

(Akinek nem inge, ne vegye magára)

Címkék: politikus

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fulkeforradalmar.blog.hu/api/trackback/id/tr745253227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása