HTML

fülkeforradalmár

Véleményem az aktuális politikáról, sportról, de ha másmilyen témában is történik érdekes dolog, arról is szó lesz.

Friss topikok

"Megvédjük a rezsicsökkentést!"

assassin07 2013.04.21. 15:33

rezsi_1366550259.jpg_900x598

1 millió 50 ezer- ennyi aláírást gyűjtött a Fidesz a rezsicsökkentés érdekében- jelentette be Hoppál Péter.
"1 millió 50 ezer ember mondta azt az elmúlt négy hétben  Magyarországon, hogy meg kell védenünk a rezsicsökkentést."- mondta a Fidesz szóvivője.
Mégis kitől kéne megvédeni, ki támadja azt?

Hoppál szerint Bajnai Gordontól, ugyanis egy interjúban Bajnai azt mondta, hogy tartósan nem lehet olcsóbbá tenni az energiát, és a rezsicsökkentést más intézkedésekkel váltaná ki.
A támogatás nem szűnne meg, csak más formában létezne, másrészt jelenleg kevés a valószínűsége Bajnai Gordon hatalomra jutásának. Hoppál úr is gondolhatná, ez a hisztériakeltés elég gyenge próbálkozás.

Kevés "jó" dolgot tud felmutatni a Fidesz az elmúlt 3 évben végzett "munkája" során, egyikük pedig a rezsicsökkentés. Rendesen kampányolnak is vele, meg a 3500 új rendőrrel. Kár, hogy ezek a dolgok nem segítenek az elszegényedő családokon.
Közelednek a választások, természetesen egy ilyen horderejű intézkedéssel sok választót lehet megnyerni, persze az elbaltázott gazdaságpolitikáról, ami a középosztály 2%-os csökkenését, és a szegényebb osztályok 2%-os növelését okozta már nem esik szó termésetesen.

Ügyesen taktikáznak, szomorú, hogy a baloldal alszik, ideje lenne már, hogy a közeljövőbeli ellenzéki pártok szövetségbe rendeződése, és az azutáni kampányuk felhívja a figyelmet és komolyan támadja a Fidesz elmúlt 3 évének intézkedéseit, melyek egyáltalán nem úgy történtek, ahogyan azt megígérték.

Címkék: belpolitika

38 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fulkeforradalmar.blog.hu/api/trackback/id/tr275237643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nem tudom a nevem (törölt) 2013.04.22. 12:19:17

"Mégis kitől kéne megvédeni, ki támadja azt? "
Az érintett cégek, és az EU. No meg a hazai baloldal.

Az első kettő meg tudom érteni, a cégek saját üzleti érdekeiket védik, az EU meg szisztematikusan ezeket a cégeket. Ezen nincs mit csodálkozni.

Az viszont sokkal érdekesebb, hogy a hazai baloldal is, aki elvileg ugye mindig az emberek érdekét nézi, különösképpen a szegényemberekét. Nem is értem, hogy hogyan tud egy ilyet támadni egy olyan párt, aki a kormány minden egyes megszorításánál elsők között szólal fel a szegényemberekért, éhségmeneteket szervez, szimpatizánsai éhsálgázadásokat vizionálnak...

Egyébként nálunk még mindig nagyon enyhe a szabályzás. Ausztriában például a minisztérium kötelezi az energiacégeket, hogy csökkentsék az árakat, ha csökkent a világpiaci ár, és ne adj' Isten elfelejtődne csökkenni a számla. Ehhez képest nálunk mikor csökkent bármi is a mostani rezsicsökkentést kivéve?

Kalmár 2013.04.22. 12:36:29

"Szomorú, hogy a baloldal alszik" ??

Dehogy alszik. Külföldön vannak és ott nyitnak frontot, ahol az emberek nem érzik a bőrükön, nem látják a szemükkel a valóságot.

Külföldön elhiszik még a sok ostobaságot, amit összehordanak.

Szerencsére ez itthon ez már nem hoz nekik előnyt, csak megvetést.
Egyre többen látják, hogy amit fletó mondott az most is folyik.
Csak a hatalom megszerzése a lényeg, ha megkapják, akkor pedig az ellenzék kiírtása. Az ország csak eszköz.

Késő ballibek! Felébredt a nép, meztelenek vagytok.

kifordított nagyanyó 2013.04.22. 12:40:37

Basszus!Az ilyen blogokra egyből lecsapnak a fideszbirkák?!

pánpéter 2013.04.22. 12:41:25

Árfolyamgát, árfolyamrögzítés, rezsicsökkentés, alacsony költségvetési hiány, csökkenő államadósság, csak néhány dolog, ami ebben a ciklusban van/volt, az előtte lévő kettőben meg pont ennek az ellenkezője történt.
Azért nem "ébred" a bal oldal, mert egyrészt nincs adekvát válasza a hazai problémákra, másrészt azzal vannak elfoglalva, hogy a 200 fős parlamentben kinek jut még befutó hely, és kinek nem.
Meg hát nehéz úgy válaszokat adni a kérdésekre, ha 8 éve keresztül amit csak lehetett, elb@sztak... az emberek nem hülyék, csak az ilyen ostoba bloggerek hiszik azt.

Egyallampolgar 2013.04.22. 12:46:13

Nem baj ha nem a trollokra hanem a posztra reagálok?

"Kevés "jó" dolgot tud felmutatni a Fidesz az elmúlt 3 évben végzett "munkája" során, egyikük pedig a rezsicsökkentés."

Hát ha ez a JÓ dolog akkor az már nagyon rossz. Ekkora ökörség Venezuellába, meg ÉKoreába való.
A baloldal amúgy ki? A barom MSZP-s csürhe aki szintén megszavazta? A nácik akik dettó? Ennél baloldalibb politikfingás már nehezen képzelhető el. Talán még a külön bankadó is ide vág. Ja, az is megvolt.

regress 2013.04.22. 12:50:34

@Kalmár: amit a fletó mondott,az 3éve még aktuálisabb.ezek a tetvek jobban csalnak,lopnak mint elődeik.miért is vártak evvel 3 évig?miért csak ennyi,ha a szocik 200%-ot emeltek?ez egy nagy átbaszás,a hozzád hasonlóagyhalottaknak.3 év alatt 28 különadót vezettek be.ez nem megszorítás?kiszámoltad mennyivel többet fizetsz?most meg kiszúrják a szemed pár száz forinttal,és ennek örülsz.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2013.04.22. 13:01:07

@kifordított nagyanyó:
Ha megfigyeled mindegyik blogon ez megy. Az első 10 kommentből 5-6 már fidesztroll.

Jó lenne a bloggazdáknak szűrőt berakni mindehová, mert én pl nem olvasom tovább a kommenteket ezek miatt az idióták miatt.

Blogger Géza 2013.04.22. 13:04:31

"jelenleg kevés a valószínűsége Bajnai Gordon hatalomra jutásának. "

Ez speciel igaz, no de nem árt biztosra menni... A kampányban biztos előhúznak valami botránykártyát vagy ígéretcunamit.

Az végkép nem világos, hogy a csökkenő rezsi miért ne segítene a szegény családokon, ezt biztos csak a Bajnai tudná elmagyarázni személyesen. :)

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.04.22. 13:05:07

@Egyallampolgar:

Nem éppen. Amíg van hatósági ár, addig az állam állapítja meg az árakat. Arról lehet vitatkozni, hogy jó.e alapjában a hatósági ár (NEM jó, de jelenleg másra nincs lehetőség), de amíg van, annak semmi gond azzal, ha az állam él jogaival.

2013.04.22. 13:06:41

a poszt is meg Kalmárék is el vannak tévedve egy kicsit: most komolyan arról beszélgetünk, h az éppen regnáló kormány hogy védi meg az intézkedéseit? Egy pár hetes-hónapos ellenzéki párt vezetőjétől? akinek pillanatnyilag semmi kilátása nincs arra, h érdemben bármit is tudjon tenni ma vagy később a nevezett intézkedés ellen?

az ellenzék meg azért tűnik impotensnek, mert a kormány viselkedik ellenzékként, a teljes ellenzéktől megszokott fegyverarzenált bevetve. Az ellenzéki pártok meg még keresik a megfelelő válaszokat.

kicsit olyan ez, mint amikor az öreg hippi gyereke azon filózik, h ő most hogy lázadjon: sznob akarok lenni?!

zsg? 2013.04.22. 13:15:49

Jópofa egy post ez. Egy populista, demagóg baloldali intézkdésre (gyk. rezsicsökkentés) azt mondja: jó intézkedés, majd utána számon kéri, hogy hol van ilyenkor a baloldal.

A baloldali kommunisták kormányon vannak, aranyapám. Csak neked azt mondják, ők a nemzeti jobboldal, te meg el is hiszed.

Kalmár 2013.04.22. 13:18:47

@regress: Te mindig a bokámba kapaszkodsz kis majom?
Annyi csacskaságot hordasz össze, hogy érdemben felesleges reagálni.

Trágár, kis pancser vagy, menj homokozni!

Kalmár 2013.04.22. 13:25:50

@SünBalázs: Ez akkor lenne igaz, ha Bajnai nem lenne a pénzügyi világhatalom csicskása.
De az!

A Golman Sachs emberére cserélték a görög, olasz elnököt. Itt is ezt tervezik. Nyilván Soros azért támogatja Bajnait, mert ő valóstja majd meg a nép bologságát elhozó rendszert...

Kicsit sem szabad lebecsülni ezt a kufárt.
Mindent elad a hatalomért. Elsőként az országot.

Szerencsére lebuktak már és semmilyen mellébeszélést nem hisz el nekik a többség.
Pár Orbán gyűlölő itt hisztizik, mert nehéz belátni, hogy a szellemi vezéreik totális hazaárulók, gazdasági bűnözők és egy évtizedig szopatták a sajátjaikat is.
Nem könnyű elviselni. Szemétre került az ideológia.

dadddd 2013.04.22. 13:26:42

Aki a GMO-t be akarja hozni az országba, az minden gonoszságra képes. Bajnai takarodj!

zsoltix 2013.04.22. 13:32:22

Tegnapi MNO cikk címe ezt rögtön tisztázta: "Most érkezett: több mint egymillióan mondtak nemet Bajnaira". Aztán átírták, de a hírgyűjtő portálokon maradt az eredeti.

Szali1 2013.04.22. 14:01:42

Mindenki dobálózik itt a számokkal, hogy egymillióan mondtak nemet, meg hogy egymillió-ötvenezren mondtak igent a rezsicsökkentésre.

Valaki kérdezze már meg, hány emberből? Mekkora is Magyarország lakossága? És arról miért nem szól senki, hogy mondjuk 7 vagy 10 millióból csak egymilliót sikerült bepalizni? Mert ugye akkor fennáll az, hogy a maradék milliók a. vagy nem tudnak írni, b. nem hülyék.

Amúgy meg hogy ezt az egyszerű matekpéldát az ellenzék miért nem alkalmazza mondjuk óriásplakátokon, azt nem értem...

milyen szép a Vértes, ó 2013.04.22. 14:01:48

@Nem tudom a nevem:

Az úgy rémlik, hogy nálunk is 'hatósági áras', kedves nagyon buta? Csak a Kedves Vezető úgy szeretne árat csökkenteni, hogy neki, meg a haveroknak közben ugyanannyi jusson.

aww 2013.04.22. 14:03:08

már a jó kurva anyjukat is védhetnék! büdös patkányok.

milyen szép a Vértes, ó 2013.04.22. 14:12:50

@SünBalázs:

Az egész fideszes politika (a lopást és a hatalom megtartását segítő lépések mellett) abból áll, hogy hazudoznak arról, hogy ők jót akarnak a zembereknek, bezzeg a tudjukkik rosszat akarnak a zembereknek. Szóval a kormány sajtótájékoztat arról, hogy Bajnai ezermillió százalékra akarja emelni az adót, meg közpénzből békemeneteltet. Más módszereik nincsenek, de minek lennének? Ez Magyarországon működik. (Legfeljebb néhány kalaptörvény-módosítással féken kell tartani azokat, akiknél véletlenül nem működik.)

sárkányfő 2013.04.22. 14:12:56

@Kalmár:
Te tényleg beszoptad ezt a "Magyarország jobban teljesít"-féle olcsó agymosást? Te komolyan azt hiszed hogy a recesszió, a kivándorlás, meg a többi azt jelenti hogy jobban teljesít az ország?

milyen szép a Vértes, ó 2013.04.22. 14:16:30

@sárkányfő:

Nem, ő a 'most tudok többet lopni' iskola híve.

Fejesrob 2013.04.22. 14:28:45

Teljesen igaza van Orbánnak, ha kihasználja azt, hogy a Bajnai hülye.

Azt én amúgy valahol megértem, hogy a Bajnai mögött álló erőknek kell egy lehetőleg olyan samesz, aki nem lesz önjáró, nem fog visszabeszélni és mindent aláír, de azt már nem, hogy erre nem találtak alkalmasabbat?

Persze az is, lehet, a várható kockázatokat egy tökösebb nem vállalja.

veracity 2013.04.22. 14:28:51

A rezsicsökkentés ne segítene a családokon? Ezt most komolyan írod?

Ha kevesebb lesz a család kiadása, az nem segít? Akkor mi segítene? Ha neked fizetne mindenki havi 100 forintot? Az segítene csak? (rajtad!)

2013.04.22. 14:31:15

Kádár népe vagyunk továbbra is. Egy marék lencsét vet elénk a hatalom, és csámcsogva habzsoljuk...

luis5 2013.04.22. 14:40:46

A beírásokból az jön le hogy a családoknak a rezsiemelés segít :-)
Miért nem éreztem én eddig ezt? :-))

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.04.22. 14:50:06

"Kevés "jó" dolgot tud felmutatni a Fidesz az elmúlt 3 évben végzett "munkája" során, egyikük pedig a rezsicsökkentés."

Így van, és pont ezt a jó dolgot pusztítják ezzel az aláírásgyűjtős marhasággal. :S

Fejesrob 2013.04.22. 15:13:06

@doggfather:

1. Alacsony államháztartási hiány
2. Államadósság 2% csökkentése

Ez azért annyira nem kevés, főleg úgy, hogy csődközeli helyzetből másztak ki.

morbiczer 2013.04.22. 15:44:44

@Fejesrob: "1. Alacsony államháztartási hiány
2. Államadósság 2% csökkentése

Ez azért annyira nem kevés, főleg úgy, hogy csődközeli helyzetből másztak ki. "

Ugy nem kulonosen nehez, hogy
a) 13 ev alatt felhalmozott manyupmegtakaritast 2 ev alatt 80-90%-ban feleltuk
b) a nyugdijjarulekok most 100%-ban a koltsegvetesbe mennek, tehat mar csak ezert is nottek a bevetelek.

Strukturalisan nem lett erdemben jobb a koltsegvetes helyzete.

fermion 2013.04.22. 16:29:06

Fidesz meg a számok!:D
Viccnek jó!:D

fermion 2013.04.22. 16:47:55

A nagy vezír azt mondta a világnak minap: mi magyarok a mi utunk járjuk ,mi jobbak vagyunk mindenkinél...vagy valami hasonlót.kérdezném ,hogy ha ennyire szokatlan az utunk akkor nem lehetne visszaállítani a logikai sorrendet is?Mármint ,hogy a választókért vannak a választottak és nem fordítva mint a világ egyéb részein.A való világban hol fordul az elő ,hogy az alkalmazott állapítja meg ,hogy az alkalmazó mennyit fizessen neki?(tudom vannak olyan speciális tudású ,nagyon okos emberek akik kérhetik és meg is kapják....na de nem politikusokra jellemezőek az iménti kritériumok.)
Szóval ha már ne követjük a hülye világot akkor rendbe rakhatnánk ezeket is mint alapot amiből kiindulhatna a demokráciánk.Vagy örültség ,logikai képtelenség amit kérdezek?:D

Kalmár 2013.04.22. 18:10:46

@sárkányfő: Engem az győzött meg, hogy a gyermekeim miatt sokkal több lett a fizetésem. Nem a családi pótlék megy az egekbe.
A rekord alacsony infláció,
Az adózó multik
A kettős állampolgárság
A csökkenő adósság.
A növekvő foglalkoztatottság
Az 1,9% hiány
A rokkant nyugdíjasok ügyének rendezése
A 40 éves rendőrnyugdíjazások vége
stbstb

Van bőven olyan téma ami miatt továbbra is lehet támogatni a Fideszt.
Támogatják is sokan.

Joaquin 2013.04.22. 21:23:15

@Blogger Géza:
" Az végkép nem világos, hogy a csökkenő rezsi miért ne segítene a szegény családokon, ezt biztos csak a Bajnai tudná elmagyarázni személyesen. :) "

Bajnai ugyan nem vagyok, és személyesen sincs módom elmagyarázni, de ha akarod segítek.
Azért, mert mivel mindenkinek ugyanannyit csökken a rezsije, aki eddig kevesebbet fogyasztott (pl. mert szegény), annak nominálisan kevesebbet segít ez az intézkedés. Ellenben, ha az energiacégek drágítják az ipari felhasználású gázt, energiát, akkor az áremelkedésként meg fog jelenni olyan termékek árában, mint pl a kenyér, vagy egyéb élelmiszerek, amelyek előállítása gázt és/vagy energiát igényel (sütés, főzés, ilyesmi), ezek pedig elsősorban a szegények számára gond, mert ők fizetésük nagy részét költik élelmiszerekre. E kettő hatás eredője az lehet, hogy a szegényebb családok egyenesen rosszul járnak a rezsicsökkentéssel, bár én erre konkrét számítást nem láttam. Legtöbben óvatosabban is fogalmaznak: a szegény családoknak közel sem lesz ez olyan jó, mint egy tehetősebbnek, és középtávon (kb. 1-2 év) a nyereségük elenyésző lesz, vagy épp rosszul járnak.

Remélem segítettem.

Joaquin 2013.04.22. 21:24:17

@Joaquin: (Jav.) Mármint százalékosan ugyanannyi mindenkinek a rezsicsökkentés, így különbözhet nominálisan.

sárkányfő 2013.04.22. 21:50:59

@Kalmár:
Aha, szóval téged nem az érdekel, hogy a dolgozók 80%-ának csökkent a fizetése, hanem hogy a tiéd nőtt. Szép, hogy felvállalod az önzőséged, és hogy mások elszegényedése téged egy csöppet sem érdekel. Mondjuk nem csodálkozom,m ez tipikus fideszes mentalitás, hány ilyet láttam már te jó ég...

Az infláció tavaly és tavaly előtt is EU-rekord volt, most a kommunista hatósági árnak köszönhetően idén eddig alacsony, de ez vissza fog jönni, mivel a lakossági rezsicsökkentést a magyar gazdaságra, cégekre terhelték, akik kényszerűen árat fognak ezért emelni.

A multik adóztatása jó, a túladóztatásuk meg láthatóan recesszióba vitte az országot. Ez neked jó???

A nettó államadósság 10%-kal nőtt az elrabolt és elvert manyup kassza miatt.

A fogalkoztatottság romlott, csak a kommunista típusú mesterséges állami foglalkoztatás miatt javultak a statisztikák, a reálpiacon romlott a helyzet.

A valódi reál- azaz struktúrális hiány tavaly előtt 6,9% volt, ami brutális, tavaly pedig a tragikusan alacsony beruházás miatt lett ennyi (több százmilliárd önrészt nem költött el a kormány az elmaradó beruházások miatt, ez javítja a hiányszámot), azaz a helyzet még rosszabb.

De kár belekapaszkodnod a részadatokban, vagy egy összesítő adat, amely megmutatja az igazságot, ez pedig a GDP, ami csökken. Kész, pont, kér kutakodni egy-egy látszólag (de csak látszólag) jó részadat után.

Az adataid tehát vagy hamisak vagy lényegtelenek, vagy félrevezetőek. De ne tégy úgy, mintha mindez téged érdekelne, hisz láthatóan a GDP adatra sem reagáltál, a menekülő fiatalokra sem, meg a többire sem. Téged az érdekel, és csak az, hogy te személy szerint jól jártál. Mások, és az ország helyzete téged nem érdekel.

Blogger Géza 2013.04.23. 00:30:35

@Joaquin: :D Ez elég vicces volt. Egyrészt nyilvánvaló, hogy az ipari áram áram nem drágítható szabadon, ugyanis szabad piac van, és az áram ára elég sokat esett az utóbbi időben. Igen, esett. Ha ez ilyen egyszerű lenne, nem sopánkodnának annyira az energiacégek. Másrészt az élelmiszerek java része nem nagy mennyiségű áram segítségével van előállítva, sokkal áramintenzívebb termékek vannak. Ez elég könnyen belátható. Auchanban 10 Ft az akciós zsömle, eszük ágában nem volt árat emelni. Amelyik cégere én rálátok, az most kevesebbet fizet mind az áramért, mind a gázért, mint tavaly.

Blogger Géza 2013.04.23. 00:31:55

@Joaquin: De a cikk nem azt mondta, hogy másnak nominálisan több a kedvezmény, hanem hogy úgyse segít, és ez nagy különbség.
süti beállítások módosítása