HTML

fülkeforradalmár

Véleményem az aktuális politikáról, sportról, de ha másmilyen témában is történik érdekes dolog, arról is szó lesz.

Friss topikok

Lopni vagy óvni?

assassin07 2013.04.29. 20:38

Hát igen, íme az egyik oka annak, hogy ott tart országunk ahol. Rétvári Freudi elszólásából kiderült, miről is ábrándoznak politikusaink. Nemhiába ők a legnépszerűtlenebbek az országban.

Régen volt már az, amikor a politikusok voltak a népért, és nem fordítva. A világ megváltozott, a politikában rejlik manapság a nagy pénz, aki pedig a húsos fazék közelébe kerül, bizony ki is használja azt. 
Persze mindenki mondja, hogy micsoda aljasság, de kétlem, hogy ők ne így cselekednének, ha adva lenne a lehetőség. Félreértés ne legyen, nem védem én a politikusokat, az amit manapság művelnek kímeríti a gusztustalanság fogalmát; tűrhetetlen a lopás, de egy fokkal jobb lenne, ha nem ennyire pofátlanul és persze kis mértékben csinálnák. Torgyán szava illik a leginkább a mai politkusok többségére: férgek.

Nem biztos, hogy azelőtt férgek lettek volna, csak a politikai játszmák, a célok elérése érdekében bevetett, akár aljas taktikák tömkelege átformálja jellemüket és ezáltal jövőbeni viselkedésüket, úgymond "gerincteleníti" az egyént. Ha politikusnak állsz, te már sáros vagy, szokták mondani, bár ritka kivételek adódnak.
Bomlasztanak, megosztanak ahelyett, hogy a közjót tartanák szem előtt, de inkább a saját zsebüket tömik és vígan röhögnek a szegény "halandó" embereken. Lopnak és nem megóvnak.
Hatalmon vannak, mert a nép többsége igen naív, a sok csalódás után reméli, hogy élete jobb lesz és bármilyen neki kedvező ígéretnek hisz. Az kerül hatalomra, aki a legjobban hazudik, ehhez valószínűleg jobban értenek a politikusok, mint a kormányzáshoz.
Továbbá nincs olyan alternatíva, hogy olyan párt kerüljön hatalomra, amiben a becsület és igazság bajnokai ülnének. 

Államférfira és csapatára, no meg a mai politikai elit eltakarítására lenne szükség ehhez az álomhoz, biztosan jobban működne az ország. Ennek esélye ugyan nulla, de ha már a mi meglopásunkról ábrándoznak, mi miért ne tehetnénk ezt az ő köddé válásukról.

(Akinek nem inge, ne vegye magára)

Címkék: politikus

Szólj hozzá!

"Megvédjük a rezsicsökkentést!"

assassin07 2013.04.21. 15:33

rezsi_1366550259.jpg_900x598

1 millió 50 ezer- ennyi aláírást gyűjtött a Fidesz a rezsicsökkentés érdekében- jelentette be Hoppál Péter.
"1 millió 50 ezer ember mondta azt az elmúlt négy hétben  Magyarországon, hogy meg kell védenünk a rezsicsökkentést."- mondta a Fidesz szóvivője.
Mégis kitől kéne megvédeni, ki támadja azt?

Hoppál szerint Bajnai Gordontól, ugyanis egy interjúban Bajnai azt mondta, hogy tartósan nem lehet olcsóbbá tenni az energiát, és a rezsicsökkentést más intézkedésekkel váltaná ki.
A támogatás nem szűnne meg, csak más formában létezne, másrészt jelenleg kevés a valószínűsége Bajnai Gordon hatalomra jutásának. Hoppál úr is gondolhatná, ez a hisztériakeltés elég gyenge próbálkozás.

Kevés "jó" dolgot tud felmutatni a Fidesz az elmúlt 3 évben végzett "munkája" során, egyikük pedig a rezsicsökkentés. Rendesen kampányolnak is vele, meg a 3500 új rendőrrel. Kár, hogy ezek a dolgok nem segítenek az elszegényedő családokon.
Közelednek a választások, természetesen egy ilyen horderejű intézkedéssel sok választót lehet megnyerni, persze az elbaltázott gazdaságpolitikáról, ami a középosztály 2%-os csökkenését, és a szegényebb osztályok 2%-os növelését okozta már nem esik szó termésetesen.

Ügyesen taktikáznak, szomorú, hogy a baloldal alszik, ideje lenne már, hogy a közeljövőbeli ellenzéki pártok szövetségbe rendeződése, és az azutáni kampányuk felhívja a figyelmet és komolyan támadja a Fidesz elmúlt 3 évének intézkedéseit, melyek egyáltalán nem úgy történtek, ahogyan azt megígérték.

Címkék: belpolitika

38 komment

Újabb őrület: Szívd az óvszert!

assassin07 2013.04.17. 22:48

A mai világban minden hétre jut egy újabb őrület: Harlem Shake, Gangnam Style, Soltész párválasztó programja, stb. 

Íme a legújabb és legidiótább: a kondom kihívás. 
A képlet egyszerű: végy egy kondomot, szívd fel az orrodon keresztül és húzd ki a szádon. Életveszélyes mutatvány, mert a kondom akár a tüdőbe is kerülhet, bár ezzel valószínűleg nincsenek tisztában ezek a feltűnési viszketegségben lévő emberkék.
Hihetetlen milyen dolgok pattanhatnak ki egy ember agyából, az meg hogy még divatot is teremt vele, na ez... no comment.
Pár hét múlva ez az ökörség is a ködbe vész, reménykedjünk, hogy haláleset nélkül.

Címkék: őrület

Szólj hozzá!

Cupido szerepében a kormány

assassin07 2013.04.12. 20:06

   Ismét briliáns ötlettel rukkolt elő a kormány: az olyan több tíz milliárdos programok, mint például a ócsai lakópark, vagy az új futballstadionok felhúzása után megint csak egy létfontosságú programot tervez végrehajtani: segít párt találni az egyetemistáknak.

   Május 26-án "Táncválasztó, párválasztó" címmel társkereső programot indít a kormány Soltész Miklós, szociálpolitikáért felelős államtitkár szerint. Erre a programra azért van szükség, mert szerinte az egyetemistáknak nincs idejük társat keresni az egyetem és a munka mellett. 
Persze jó dolognak tűnik első blikkre, hogy az állam foglalkozik az egyetemisták boldogságával, magánéletével, de kérdéseket vet fel:
Ha nincs idejük társat keresni az egyetemistáknak, de valami folytán mégis sikerülne, hogyan lenne idejük foglalkozni is egymással?
Mi van akkor, ha olyan hallgatók ismerkednek meg, hogy az egyik a Debreceni Egyetemre jár, a másik pedig a Pannonra jár?
Száz számra léteznek társkereső oldalak, mitől lenne a kormányé hatékonyabb?

Az egyetemek hallgatói önkormányzatai bőven szerveznek olyan programokat, melyekre legalább egyszer biztosan eljut mindenki, ezeken a helyeken pedig elég könnyű az ismerkedés, nem beszélve arról, hogy a szünetekben is ott a lehetőség az ismerkedésre, könnyen feltalálják magukat, ha arról van szó.

Ha ez egy gesztus akar lenni az elmúlt hónapok kormány vs. hallgatók küzdelme miatt, elég gyenge ötlet, sokkal hasznosabb lenne, ha az oktatás fejlesztésére fordítanák az ilyen pénzeket és nem ilyen szükségtelen badarságokra.

   Ismét csak egy felesleges, népszerűséghajhász programtervezet, bár úgy látszik, még egy ilyen teljesen értelmetlen elképzelést is megvalósítanának annak érdekében, hogy még egy pár százalékponttal növeljék népszerűségüket. Már ha növeli egyáltalán..

Címkék: belpolitika

12 komment

Magyarország a 10. helyet foglalja el a brit bevándorlási listán

assassin07 2013.04.03. 21:31

immigr_1365017188.jpg_207x277

A brit kormány bevándorlási adatai alapján 18.110 magyar állampolgár kérelmezett társadalombiztosítási számot a helyi hatóságoktól, tanulás vagy munkavállalás céljából. Ezzel a 10. helyet foglaljuk el a bevándorlási listán. 
Tavaly összesen körülbelül 600.000 kérelem érkezett a brit hatóságokhoz, legfőképpen lengyelektől, indiaiaktól, pakisztániaktól; ők foglalják el a képzeletbeli dobogót.
Kérdés, mennyivel fog  csökkeni ez az óriási szám, miután David Cameron kijelentette, hogy csak olyan bevándorlók lesznek jogosultak jóléti szolgáltatásokra, akik ténylegesen munkát vállalnak, ugyanis magasra  tehető azon bevándorlók száma, akik csak a nekik szánt szociális juttatások miatt célozzák meg Nagy-Britanniát, dolgozni persze nem kívánnak.

Címkék: Nagy-Britannia

30 komment

Ébredj magyar!

assassin07 2013.04.02. 21:11

Szegény magyar ember, annyi rossz érte már, a bal sors régen tépi, ahogy a Himnusz mondja. De mindig bízik, hogy jobb lesz, hogy valami jó éri őt. Ebből adódóan ki is használhatók és hát olyan világban élünk, ahol ki is használják ezt a naivitást.

   Ma egy olyan dologra bukkantam rá, melyben átverik ugyan szegény magyarokat, de nem húzzák le, inkább csak röhögnek rajtuk és növelik oldaluk népszerűségét.
Ez az oldal hazánk legnagyobb torrent oldalaként tünteti fel magát (nem hivatalos), mely facebook oldalán csinált viccet több ezer magyar emberből és emelték meg oldaluk "lájkjainak" számát. A "csalik" pedig a következő hirdetések voltak:

"A Samsung megirigyelte, hogy rengeteg Apple terméket osztunk ki a sok moron (felhasználó) között. Ezért megkeresett minket, hogy sorsoljunk ki egy Samsung Galaxy S4 et Magyarországon elsőként! Szóval OSZD MEG A KÉPET és a kép megosztói között kisorsoljuk a képet! Figyelem ahhoz, hogy bekerülj a virtuális kalapba, írd hozzászólásba ezt is oda: "I'm a moron - megosztva" 
A moron magyarul hülyét jelent, tehát minden felhasználó azt írta kommentbe, hogy "hülye vagyok, megosztva".
1111 ember osztotta meg eddig, tehát ennyien hülyézték le magukat...

A következő sem jobb:

"A szekrénybe találtuk meg ezeket a szarokat... 16 gigásak! Nekünk nem kell, mivel android fut rajta és egy régi szar. Nah meg fekete színű, a menőknek mint nekünk fehért iPadünk van és linux rendszer fut rajta HTC kernel alapon. Tehát nekünk ez nem kell! A kép megosztói között kisorsoljuk az iPAD képeket! Ahhoz, hogy kisorsoljunk: írd hozzászólásba ezt is oda: "I'm asshole - megosztva"-> 997-en osztották meg így...

És még sok sok ilyen poszt van. Elsőre viccesnek tűnhet, de ha jobban belegondolunk, borzasztó dolog ez. Szegény (angolul nem nagyon tudó ) magyar ember, ha lát egy lehetőséget, hogy jobbá tegye életét, kapva kap az alkalmon, bele sem gondol, hogy lehet, hogy átverés az egész. 

Ilyenek a politikában is, a legtöbb ember pillanatnyi érdekük szerint szavaz. Persze a választások idején ígérnek nekik fűt és fát, mégis mindig csalódniuk kell. Vagy ha például a hentes többet ad nekik, mint kértek, mégsem szólnak.

Összefogás hasonlók ellen azonban nem nagyon van úgy igazából, az interneten persze mindenki szid mindent, érdemi cselekvés azonban nem történik (jelen esetben az oldal "nem tetszik-elése", bojkottálása), sajnos a homokba dugják az emberek a fejüket, vagy azért mert belefáradtak, vagy azért, mert tudják, hogy úgysem tudnak változtatni.

   Szomorú, de ez van. A "hülye azért nem vagyok" szlogen jusson mindenki eszébe, ha hihetetlen ajánlatot lát.

P.S. Ezek az ingyen Ipodos, pólós, stb. ajánlatok még ma is mennek, több hete kezdődtek, tehát nem április 1.-jére volt kihegyezve. Az emberek persze nem jelentik az oldalt...

Címkék: átverés

61 komment

"Fasizálódik" Magyarország - Gerendás Péter el is hagyja

assassin07 2013.04.01. 17:40

Gerendás Péter elhagyja Magyarországot. Ez a hír lényegesen eltörpül a gazdasági problémák és politikai csatározások hírei mellett, de úgy érzem, nem hagyhatom szó nélkül.
  Gerendás Péter, Liszt Ferenc-díjas zeneszerző, előadőművész. 2001-ben megkapta a Radnóti Miklós antirasszista díjat, 2008-ban pedig a Magyar Köztársaság érdemrendjét. Tiszteletreméltó érdemek, valóban, ám szerinte többen nemhogy nem tisztelik, de egyenesen megvetik, mégpedig származása miatt.
Pár napja a Facebookon keresztül tudatta a világgal, nem bírja már a "fasizálódó" magyar társadalmat, ezért elhagyja az országot. 


gerendas_peter.jpg" A mocskos zsidózás, a nácik szerecsenmosdatása, a politika kufárkodása az emberek létező előítéleteivel, a már szinte természetes hétköznapi terminológiává lett bizonyos 'zsidó háttéruralomról, zsidó bankárokról' szóló hazugságok, összeesküvéselméletek és ezzel egyidejűleg a jól bevált bűnbakképzés általánossá válása, a folyamatos cigányozás, buzizás miatt régóta fontolgattam a távozást. De van egy 'gulyás feelingem', mint ahogy egy Klauzál téri sólet életérzésem is. Az anyanyelv, a hazám iránti forró szeretetem, a költészet, az irodalom, Bartók, Kodály, József Attila, Kosztolányi, és a többiek, idekötnek."

Kemény szavak, ha valakit ennyire érzékenyen érint a szerinte virágzó fasizmus, antiszemitizmus, hát nosza, akkor bizony el kell menni az országból. Amit viszont a bejegyzése későbbi részében említ meg, érdekessé teszi a megnevezett okot. 
Rászállt az adóhivatal, nem foglalkoztatják, a tehetségkutatók fiatal énekesei elhappolják előle a munkát, nem tudja fizetni a számláit, az autójára felvett frank alapú hitelét, nem tudja eltartani gyermekeit. 

Utóbbi okok már inkább helytálló érvek arra, hogy maga mögött hagyja az országot, de miért nem mondja ki nyíltan, hogy a jobb megélhetés miatt távozik, miért kell olyan valótlan dolgokat állítani, hogy az elburjánzott rasszizmus és fasizmus miatt kellene hátra hagynia szeretett hazáját? 
Valóban jelen vannak ezek az országban, de korántsem olyan mértékben, ahogyan azt ő állítja. Ezzel a nyilatkozatával csak feszültséget okozott, felszította több olyan emberben az ellenszenvet saját maga iránt, akiknek egyébként nem is volt bajuk vele.

Mondja ki, hogy nem tud megélni, hogy a jobb megélhetés reményében távozik és menjen el csendben, békével. Anyagi gondokkal küzd híres és hajdanán sikeres ember létére. Sok ember érezheti ezt szégyenteljesnek, ha ilyen helyzetbe jut, akkor viszont ne szégyellje megnevezni a valódi okot, ahelyett, hogy feleslegesen szítaná a feszültséget egy olyan jelenség okolásával, mely amúgy is igen népszerű, figyelemelterelő taktika néhány parlamenti pártnál.

Végezetül nem maradhat ki a mindig naprakész Gyurcsány Ferenc véleménye, ami enyhén szólva is kampányfogásnak minősülhet (DK-s szavazók szemében biztosan):

"Elmegy Gerendás Péter. Elmegy, ahogy elment vagy félmillió. Döntésénél csak az felkavaróbb, ahogy meglepően sokan nem marasztalják, inkább küldik. Mert zsidó. Mert szerintük csak emiatt volt sikeres. 
De nehéz e fajtalan fajzottakat magyarként elfogadni. Magyarok. De nem a jók közül valók. Elfajzottak. Nincs rá bocsánat. Mert aki embert üldöz, az nem jó ember. És de kár, hogy magyar. 
Mert nemzetünk szégyene. 
Én szégyenlem magam helyettük. 
Mert tudom, mi magyarok nem ilyenek vagyunk. Csak mostanában a szenny hangosabb. Ettől még a szenny szenny marad."

Címkék: Gerendás

2 komment

Kapitalizmus, szeretem?

assassin07 2013.03.30. 15:04

   Kapitalizmus vs. kommunizmus (szocializmus). Ez a rivalizálás határozta meg a világot több évtizeden át, kétpólusúvá téve azt.
   A kapitalista rész fő védője az Egyesült Államok azóta is, a kommunizmusé anno a Szovjetunió, mára utódja is kapitalista rendszerben működik. Győzött tehát a kapitalizmus. Valóban jó ez nekünk?

Ezer meg ezer érvet fel lehetne hozni a kettő rendszer mellett, a kommunizmust mégis többen támadják, holott a mai kapitalizmusban is vannak hasonló visszáságok. A kommunizmusban mindenki egyenlő, teljesen mindegy ki dolgozik többet, mindeki egyenlően részesül a javakból. A kapitalizmus a szabad verseny rendszere, kevés állami beavatkozással, a piaci szereplőkre bízza működését. Kialakult az a törvény, hogy a nagy hal megeszi a kicsit, a nagyok úgy formálják a politikát, hogy az nekik kedvezzen. Ez a gondolkodásmód a kapitalizmus legnagyobb hibája.
A következőkben a kapitalizmus bölcsőjéről és elfajzásának felelőséről írok, az USA-ról.

A 80'-as évek előtt remekül működött ez a rendszer, ugyanis a pénzügyi szektornak messze nem volt olyan befolyása, mint manapság.
1981-ben a republikánus Ronald Reagan-t választották meg az USA elnökének, és megkezdőtött a dereguláció. Hogy kik szorgalmazták ezt? A fenti videóban Don Regan, a Reagan adminisztráció pénzügyminisztere, akkoriban a Merrill Lynch, befektetési bank elnöke szól az elnökhöz, utasítja , hogy "tempósabban". Reagan egy báb volt, aki úgy táncolt, ahogy a pénzügyi szektor fütyült.
A buborék ettől fogva kezdődött el felfújodni, még demokrata kormányok sem tudták megállítani, mert ahogy mondani szokták, az amerikai kormányok Wall Street-i kormányok. Ennek a deregulációs politikának köszönhetően a bankok kétes ügyletekkel tudtak hatalmas profitra szert tenni (rablóhitel; hitelek eladása befektetőknek; stb.), meg tudták tenni azt, hogy lefizessék a hitelminősítőket, hogy a legjobb minősítést adják a hitelekre, továbbá egyáltalán nem volt egy erős bankfelügyelet. Mi sem bizonyítja jobban, hogy amikor a Lehmann Brothers befektetési bank csődbe ment, egyedül a brit Barclays bank érdeklődött a megvásárlása iránt, de a brit törvények szerint előbb egy alapos átvizsgálás alá kellett volna esnie a Lehmannak, amit az amerikaiak elutasítottak. Megjegyezném, ez a csődbe jutott bank kapott pár héttel a csődje előtt AAA-s minősítést...

A mai kapitalizmus legnagyobb baja az emberek gondolkodásmódja, legalábbis a felső 1%-é. Minél több pénzt akarnak szerezni, bármi áron. A kapzsiság hajtja őket, ez vezetett a 2008-as világválságig is. Felhasználva hatalmukat, úgy alakítják a törvényeket is akár, hogy az számukra kedvezzen. Egy bankár mondta azt, hogy a kapitalizmusban valaki úszik a vízen, valaki pedig elmerül. Kérdem én, amikor a Lehmann Brothers után sorban dőltek be a nagy amerikai bankok -akik nem mellesleg oroszlánrészt vállaltak a válság kialakulásában- egyből mentőcsomagért kezdtek rimánkodni. Hogy is van ez? Akkor most, ha valaki süllyed még kérhet segítséget a kormánytól? Nagy veszteség lett volna őket hagyni csődbe menni, ez tény, de ha nem ennyire kapzsik akkor nem jutottak volna idáig. 700 milliárd dollár. Ennyit kaptak, hogy feljöjjenek a víz felszínére. A demokraták nem szavazták meg, de hála a Wall Street-i kormánynak, sikerült néhány képviselőt megvesztegetni szavazatukért. A legszebb pedig az, hogy miután a majdnem csődbe jutott bankok megkapták az adófizetők által összedobott mentőcsomagot, az első dolguk az volt, hogy százmilliókért oszottak ki dolgozóik között bónuszokat... 

Barack Obama 2008-as megválasztása nagy reményekkel kecsegtetett, a Wall Street ellen meghirdetett harca, új reformprogramja elhitette az emberekkel, hogy meg lehet állítani ezeket a farkasokat. Nem így lett, a szakértők által "nyámnyilának" tituált programja nem érintette a fontos területeket, ez csak látszatintézkedés volt. Pénzügyminisztere az a Timothy Geithner lett, aki tevékeny résztvevője volt a válság kirobbanásának. A felelősök máig szabadok, Nouriel Roubini szerint -aki figyelmeztetett a válgás kialakulására- azért nincsenek alapos kivizsgálások ez ügyekben, mert megtalálnák a elkövetőket... 

Szabad piac, szabad versengés? Mára már nem, a mottó inkább az lehetne, hogy: "óriási privát nyereség, közpénzek kárán- bármi áron".

Ez lett a kapitalizmusból, a felső 1% mindent elkövet, hogy saját érdekében kifossza és tönkretegye az alsóbb osztályokat. Ez a felfogás több, mint 30 éve van jelen, nem csoda, ha az új generáció ezt a kultúrát vette át, nem volt aki felügyelte volna tevékenységüket és ezáltal elejét venni egy olyan bűnözési hullámnak, mely erkölcstelenül, átgázolva az embereken szerzett óriási mennyiségű profitot.


A mai formájában nem jó a kapitalizmus, a kapitalizmus és kommunizmus között félúton lehet a megoldás, egy olyan rendszerben, ahol jelen van az állami felügyelet, mely törvények meghozásával kiáll, megvédi azokat az embereket, akiket a bankok szokásukhoz híven ki fognak használni, továbbá olyan pénzügyi felügyelet kell, mely elejét venné újabb kizsákmányolások, válságok kialakulásának. A mostani rendszerben virágzik a fehérgalléros bűnözés, így meg kell szabadulni azoktól, akik pozíciójukat felhasználva segítik a bankokat. 

A kapitalizmus, mint gazdasági rendszer alapjaiban, akik manapság működtetik, azokkal van a baj.

Ez a mai, szabályozás nélküli rendszer nem elfogadható, meg kell változtatni, ha valaki el is kezdené, biztosan több évtizedbe kerülne, és ki tudja, mikor kezdődik el...ha egyáltalán el fog, személy szerint nem sok esélyt látok a változásra...


Címkék: kapitalizmus

67 komment

Bíráskodást segítő eszközöket vezetnek be a futballba- gól vagy öngól?

assassin07 2013.03.29. 20:37

videobir_1364583269.jpg_380x253

   A foci örökzöld kérdése: kell e videóbíró, vagy más technológiai eszköz a játékba?
   A legtöbb ellenzője a videóbírónak van, amit én s elítélek.. Ha bevezetnék, a játék folyton állna, minden egyes vitatható szituáció után lerohannák a bírót a játékosok a felvételek újranézését, döntésének megmásítását követelve. Igen, ez tönkretenné a játékot és olyan unalomba fulladna, mint az NFL (elnézést az NFL rajongóktól).

Azonban a gólvonal-technológia bevezetése telejsen ésszerű alternatíva. Az elmúlt évek nagy tornáit is beleértve, sok szabályos gólt, nem adott meg a bíró, mert sem ő, sem segítői nem tudták megállapítani, tényleg a hálóban volt e a labda. Még akkor sem, ha 2 méterre álltak a gólvonaltól.
Nem gyakori esetekről van szó, ám jelentőségük annál nagyobb: mind klubcsapatokat, mind nemzeti válogatottaktól vette el a lehetőséget az esetleges továbbjutástól, legyen szó BL-ről (2005-ös elődöntő; Liverpool-Chelsea; Luis Garcia vitatható gólja), akár VB-ről (Németország-Anglia; Lampard meg nem adott gólja), de ne hagyjam ki az EB-t sem (Anglia-Ukrajna) és még sorolhatnám.

Ezen technológia legfőbb ellenzője az UEFA elnöke, Michel Platini, aki szerint, ha ez bevezetésre kerülne, akkor  utat adna a többi, szerinte rossz újításoknak. Ez azonban egyáltalán nem biztos, hiszen a videóbírót a döntő többség ellenzi, csak olyan újítások vannak támogatva, mint a már említett gólvonal-technológia, illetve az intelligens les-jelző zászló.

Mégis mi baj van ezekkel? Mindkettő segíti a bírok munkáját, segíti a csapatokat, megelőzné az olyan hibás bírói, illetve asszisztensi döntéseket, melyek valamelyik csapatot hátrányosan érintené, amelyek óriási téttel zajló összecsapásokon történhetnek. A büntetők, szögletek, szabadrúgások, szabálytalanságok megítélése továbbra is a bíró kezében lehetne, így nem lenne az, hogy a technológia egymaga irányítaná a meccset, egyensúlyba kerülne a kettő: a tizedmásodpercek alatt történő, emberi szemmel nehezen megítélhető esetekben (les, gól volt e vagy sem) a technológia segítene, a másik része emberi döntéseken múlna.

A FIFA elnöke, Sepp Blatter kijelentette, támogatja a gólvonal-technológiát, tehát végre mások is rájöttek, nem szabad hagyni, hogy olyan esetek forduljanak elő, melyek igazságtalanul érintenének egy csapatot, egy meg nem adott gól ugyanúgy tönkre tudja vágni a meccset, mint a túlzott függés a technológián.
Ettől viszont nem kell félni, mert mint említettem, ha egyensúlyba tudják hozni az emberi és gépi döntéseket, akkor valóban lehetne élvezni a meccseket anélkül, hogy egy hibás döntés miatt visszhangozzon a sajtó, vagy hogy néhány drukker randalírozásba kezdjen a szerinte igazságtalan ítélet miatt, megölve a szurkolás szellemét.

   Itt az ideje újítani, az általam említett 2 technológia mindenképpen pozitívan járulna hozzá a meccsek lebonyolításához, a tőlük való félelmek alaptalanok. Nyilván, mint minden, ez is pénzbe kerül, de érdemes rá költeni.

Címkék: sport

Szólj hozzá!

A bajba került devizahitelesek álma- vagy mégsem?

assassin07 2013.03.28. 14:50

ocsai-lakopark-2013_1364475685.jpg_710x481

Két legyet ütni egy csapásra- ez is lehetne az új ócsai lakópark szlogene.
Valóban remek ötlet, hogy a legnagyobb bajban levő devizahiteleseknek tetőt adjon fejük fölé a kormány, abba azonban többen nem gondoltak bele, hogy milyen áron.
Kampányfogásnak valóban jó ötletnek tűnt a családok megsegítése, és a "senkit nem hagyunk egyedül a bajban"  mottó is kiteljesedni látszott.

Az, hogy ez a lakópark építésdi kész bukás, még enyhe kifejezés. A kormány jó magyar szokáshoz híven baráti építőipari cégeket bízott meg az építéssel, akik nagyjából 522.000Ft/négyzetméter áron építkeznek. Hogy még tovább fokozzuk, Ócsán harmadennyi áron is lehet venni használt lakást, illetve ennyi pénzből ,amit a kormány 80 lakásra elpazarol, akár több száz lakást is fel lehetne újítani, nem is beszélve arról, hogy albérlet is létezik, ami talán megfelelőbb a bajba jutottak számára, mivel egy hozzájuk közeli, városi albérletben csak nem kell, kilómétereket gyalogolni egy ABC-hez. Az is kiderült, a kormány nem számolta bele a családok költözésének költségeit, mely 50.000 forinttól kezdődik, sőt, vannak olyan nyíregyházi családok, akiknek akár 150.000Ft-ot is ki kéne fizetni, csakhogy beköltözhessenek egy szellemvárosba. Nemhogy a megfelelő infrastruktúra nincs kialakítva a helyszínen, még lakók sincsenek, hiszen folyamatosan utasítják el a pályázataikat.
A hab a tortán pedig, hogy dr. Szaló Péter, Ócsáért is felelős államtitkár az építkezés kezdetekor A+ energiaosztályú épületekrő beszélt, majd B-re váltott, legutolsó alkalommal pedig C-re. C kategória alatt építkezni nem lehet, szóval ennek elérése minimumkövetelmény új házak építésekor. 


Ha ezeket összeadjuk, meglátjuk, hogy mekkora pazarlást csinált a kormány, népszerűséghajhász ötletük fordítva is elsülhet. Egyre többet hibáznak: Szaniszló-ügy, hókatasztrófa "hatékony kezelése", csakhogy  a legaktuálisabbakat mondjam. 
Azt azért le kell szögezni, kiváló taktikát folytatnak a FIDESZ emberei, hiszen ennyi bohózat után is képesek feljebb tornázni népszerűségüket egy kamu rezsicsökkentés által.

Ideje lenne már észbe kapnia a Viktor hívőknek, és az ellenzéknek is, utóbbinak előnyt kellene kovácsolnia az ilyen kormányzati bakikból... 1 év múlva parlamenti választások, ébresztő!

 

Címkék: belpolitika

1 komment