HTML

fülkeforradalmár

Véleményem az aktuális politikáról, sportról, de ha másmilyen témában is történik érdekes dolog, arról is szó lesz.

Friss topikok

"Fasizálódik" Magyarország - Gerendás Péter el is hagyja

assassin07 2013.04.01. 17:40

Gerendás Péter elhagyja Magyarországot. Ez a hír lényegesen eltörpül a gazdasági problémák és politikai csatározások hírei mellett, de úgy érzem, nem hagyhatom szó nélkül.
  Gerendás Péter, Liszt Ferenc-díjas zeneszerző, előadőművész. 2001-ben megkapta a Radnóti Miklós antirasszista díjat, 2008-ban pedig a Magyar Köztársaság érdemrendjét. Tiszteletreméltó érdemek, valóban, ám szerinte többen nemhogy nem tisztelik, de egyenesen megvetik, mégpedig származása miatt.
Pár napja a Facebookon keresztül tudatta a világgal, nem bírja már a "fasizálódó" magyar társadalmat, ezért elhagyja az országot. 


gerendas_peter.jpg" A mocskos zsidózás, a nácik szerecsenmosdatása, a politika kufárkodása az emberek létező előítéleteivel, a már szinte természetes hétköznapi terminológiává lett bizonyos 'zsidó háttéruralomról, zsidó bankárokról' szóló hazugságok, összeesküvéselméletek és ezzel egyidejűleg a jól bevált bűnbakképzés általánossá válása, a folyamatos cigányozás, buzizás miatt régóta fontolgattam a távozást. De van egy 'gulyás feelingem', mint ahogy egy Klauzál téri sólet életérzésem is. Az anyanyelv, a hazám iránti forró szeretetem, a költészet, az irodalom, Bartók, Kodály, József Attila, Kosztolányi, és a többiek, idekötnek."

Kemény szavak, ha valakit ennyire érzékenyen érint a szerinte virágzó fasizmus, antiszemitizmus, hát nosza, akkor bizony el kell menni az országból. Amit viszont a bejegyzése későbbi részében említ meg, érdekessé teszi a megnevezett okot. 
Rászállt az adóhivatal, nem foglalkoztatják, a tehetségkutatók fiatal énekesei elhappolják előle a munkát, nem tudja fizetni a számláit, az autójára felvett frank alapú hitelét, nem tudja eltartani gyermekeit. 

Utóbbi okok már inkább helytálló érvek arra, hogy maga mögött hagyja az országot, de miért nem mondja ki nyíltan, hogy a jobb megélhetés miatt távozik, miért kell olyan valótlan dolgokat állítani, hogy az elburjánzott rasszizmus és fasizmus miatt kellene hátra hagynia szeretett hazáját? 
Valóban jelen vannak ezek az országban, de korántsem olyan mértékben, ahogyan azt ő állítja. Ezzel a nyilatkozatával csak feszültséget okozott, felszította több olyan emberben az ellenszenvet saját maga iránt, akiknek egyébként nem is volt bajuk vele.

Mondja ki, hogy nem tud megélni, hogy a jobb megélhetés reményében távozik és menjen el csendben, békével. Anyagi gondokkal küzd híres és hajdanán sikeres ember létére. Sok ember érezheti ezt szégyenteljesnek, ha ilyen helyzetbe jut, akkor viszont ne szégyellje megnevezni a valódi okot, ahelyett, hogy feleslegesen szítaná a feszültséget egy olyan jelenség okolásával, mely amúgy is igen népszerű, figyelemelterelő taktika néhány parlamenti pártnál.

Végezetül nem maradhat ki a mindig naprakész Gyurcsány Ferenc véleménye, ami enyhén szólva is kampányfogásnak minősülhet (DK-s szavazók szemében biztosan):

"Elmegy Gerendás Péter. Elmegy, ahogy elment vagy félmillió. Döntésénél csak az felkavaróbb, ahogy meglepően sokan nem marasztalják, inkább küldik. Mert zsidó. Mert szerintük csak emiatt volt sikeres. 
De nehéz e fajtalan fajzottakat magyarként elfogadni. Magyarok. De nem a jók közül valók. Elfajzottak. Nincs rá bocsánat. Mert aki embert üldöz, az nem jó ember. És de kár, hogy magyar. 
Mert nemzetünk szégyene. 
Én szégyenlem magam helyettük. 
Mert tudom, mi magyarok nem ilyenek vagyunk. Csak mostanában a szenny hangosabb. Ettől még a szenny szenny marad."

Címkék: Gerendás

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fulkeforradalmar.blog.hu/api/trackback/id/tr895187458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vega2 2013.04.03. 15:23:34

"Elmegy Gerendás Péter. Elmegy, ahogy elment vagy félmillió. Döntésénél csak az felkavaróbb, ahogy meglepően sokan nem marasztalják, inkább küldik."

Amikor megkezdődött a kivándorlás a vállalkozások kitelepülése, akkor még az akkori miniszterelnök is azt mondta, hogy el lehet menni.

Speciel én nem tudtam, hogy a Gerendás milyen származású, amíg nem állította magáról.
Mondjuk a zenéjéről sincs még csak lövésem se.
süti beállítások módosítása