HTML

fülkeforradalmár

Véleményem az aktuális politikáról, sportról, de ha másmilyen témában is történik érdekes dolog, arról is szó lesz.

Friss topikok

Döntetlen lett, mégis vesztettünk

assassin07 2013.03.24. 17:11

Blogom első bejegyzését egy olyan eseményről írom, mely felbolygatta mind a politikát, nemzeti öntudatot, és a sportolóinkhoz fűzött örökzöld kérdést: miért mindig a legvégén bukunk el?
Amikor összesorsolták a magyar válogatottat a románnal a 2014-es VB selejtezőkre, óriási visszhang keletkezett az országban. Az, hogy nehéz csoportba kerültünk másodlagos tényezővé vált. Mindenki számára a legfontosabb a Románia elleni rangadó volt. Ez nem csak egy egyszerű focimeccs. Ez a mérkőzés még azoknak az érdeklődését is felkelti, akik amúgy nem is szeretik a focit. Itt többről van szó: ez a meccs felizzítja a lakosság nemzeti öntudatát. Az emberek nagy hányada nem fogadja el Trianont, sem azt ahogy a határokon túli magyarokkal bán a román politika.

Ezen "csípős" okok miatt joggal gondolhatták a román válogatott játékosai, hogy egy olyan stadionban fognak játszani egy sorsdöntő selejtezőn amely maga a pokol. Hát... a FIFA sajnos másképp gondolkodott. Fegyelmi bizottsága ugyanis a magyar-román meccs zárt kapukkal történő lejátszásával és 40.000 euróval büntette meg az MLSZ-t a tavaly augusztus 15.-i, Magyarország-Izrael barátságos meccsen történt provokatív, antiszemita és rasszista megnyilvánulások miatt. Szerencsétlenségünkre itt pattant el a húr, példát statuáltak büntetésünkkel. Természetesen ezután elkezdődtek a szokásos "zsidózások, cionistázások", mind mind az izraeli lobbit hibáztatták. Kérdem én: miért nem néznek magukba ilyenkor ezek az emberek? Miért jó az nekik, ha gusztustalan, csőcselék módjára viselkednek? Ha megkapják a méltó büntetést, akkor még nekik áll feljebb? Ők a büszke magyarok? Ők? Szerintük ez az igazi magyarság, ha így viselkednek?

Szerencsére csak egy kisebb csoportról van szó, de ez épp elég volt ahhoz, hogy megbüntessenek minket úgy, ahogy eddig még sohasem. Ennek ellenére is, a társadalom civilizált része úgy biztatta a csapatot, ahogy azt kell, jéghidegben is ott álltak a stadionnál és várták a csodát, hogy egy győzelemmel közelebb kerüljünk a VB-hez.
A 92. percig ez meg is történt, majd Alexandru Chipciu kiegyenlített egy kapitális védelmi hibát kihasználva.. Nem egy hízelgő eredmény, de jól mutatja, hogy 32 éve nem tudtuk megverni a románokat, most is csak hajszál híján maradtunk le róla. Hogy nyertünk volna-e ha 40.000 magyar buzdítja a csapatot? Nem tudhatjuk biztosan, de talán akkor még magabiztosabban lépnek pályára a fiúk.
A meccs után természetesen ismét rendbontások történtek a már említett szurkolói csoport részéről, akik Árpádsávos és Székely zászlót lobogtatva támadtak a rendőrökre. Valóban, így biztosan jobb lesz..

Mi lesz ezután?

Amint látjuk, nem lehet ezt a csőcseléket jobb belátásra bírni. Sem a rendőrség, sem az MLSZ nem képes olyan szankciókat hozni ezen huligánok ellen, hogy ne rontsák tovább Magyarország hírét, és ne hozzák olyan helyzetbe a családokat, igazi futballszurkolókat, hogy azok félve menjenek ki egy meccsre (már ha nem zárt kapus). Az új beléptető rendszereknek, megfigyelő és kamerás rendszereknek hála egy fokkal jobb lett a helyzet, de ez még mindig édeskevés...
 
Elvesztettünk egy megnyert meccset, elvesztettük a jogunkat, hogy szabadon megnézhessünk egy rendkívül fontos meccset -és ezáltal buzdíthassuk csapatunkat- néhány szélsőjobboldali csoport miatt. 
Szélsőségek 1:0 Kulturált emberek.. Ez a meccs viszont még nem lejátszott...

Címkék: sport

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fulkeforradalmar.blog.hu/api/trackback/id/tr465165881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hut 2013.03.24. 19:46:47

Karót-nyelt stílus egy olyan rapszódiához mint a magyar-román, fogócska helyett orosz-rulett egy ovissal.

lato88 2013.03.24. 22:44:39

remélem a szélsőségesek közé sorolod a FIFA döntéshozóit is a diszkriminativ döntésért (értsd: ha nem a zsidókat éri sérelem, azt pont leszarják, lásd legutóbbi magyar zászlóégetés).

Nem kell Izraellel barátságos meg semmilyen barátságos mérkőzést játszani, akkor elkerülhető a balhé. Az olyan gyereket senki se szereti aki dobálózik a lapátokkal a homokozóban, majd ha visszakap egyet-egyet, akkor rohan hisztizni az óvónénihez.

assassin07 2013.03.24. 22:55:30

A bolgárok is zárt kapus büntetést kaptak, ugyancsak rasszista megnyilvánulás miatt (a dánok ellen játszottak), szóval nem kell ezt kihegyezni Izraelre. Viszont tisztában vagyok azzal, hogy milyen erő az izraeli lobbi, és hogy a FIFA milyen szervezet is valójában. Én csak arra akartam rávilágítani, hogy ideje lenne megállítani az ilyen csoportokat.

Kászon Tomi · http://kulturjunkie.blog.hu 2013.03.25. 11:58:00

Még hány ilyen buta írás fog megjelenni? Szélsőséges az, aki szeretne bejutni egy futball mérkőzésre? :D Platini meg az összes többi madár nem szélsőséges, hogy ilyen döntést hoz? :(

assassin07 2013.03.25. 13:05:11

@Tomi9046: Direkt szélsőséget írtam a végére és nem csőcseléket. Ha csőcseléket írok ,akkor nyilván a randalírozókra gondolnék. A szélsőségben minden tényező benne van, kezdve a FIFA döntésétől a szurkolók viselkedéséig.
Az izraeli lobbinak óriási ereje van, ha a magyar lobbi is ilyen erős lenne, akkor mi is közben jártunk volna a FIFA-nál a zászlóégetés miatt, de mint tudjuk, nem erős. Egyszerű a képlet: Ne viselkedj úgy mint egy civilizálatlan ősember. Mindenki tisztában van azzal, hogy a rasszizmus a futballpályákon -pláne Nyugaton- mennyire elfogadhatatlan tényező, előbb kellett volna belegondolniuk ebbe azoknak, akik vígan zsidóztak a meccsen. Gyújtsanak görög tüzet, buzdítsák a csapatukat, de tiszteljék az ellenfelet. Ez a döntés (bevallom erre én sem számítottam) feladott egy leckét, ha betartják ezek az emberek, több zárt kapus meccsünk nem lesz. Reméljük...
süti beállítások módosítása